Statele Unite acuză Iranul de comiterea unor atacuri cibernetice împotriva băncilor americane

Statele Unite suspectează că Iranul se află în spatele unor atacuri cibernetice majore împotriva băncilor americane, incidente petrecute în ultimele săptămâni, scrie ziarul New York Times, în ediţia online.

136 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză Iranul de comiterea unor atacuri cibernetice împotriva băncilor americane

Statele Unite acuză Iranul de comiterea unor atacuri cibernetice împotriva băncilor americane (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Conform unui raport oficial, oficiali şi experţi din cadrul Administraţiei Barack Obama apreciază că atacurile cibernetice sunt o ripostă a Iranului faţă de sancţiunile economice impuse de Statele Unite, informează nytimes.com.

Zeci de atacuri cibernetice au vizat, în ultimele săptămâni, reţele ale instituţiilor bancare americane. Potrivit specialiştilor, atacurile nu au fost lansate de pe computere individuale, ci din centre informatice, astfel că este foarte probabilă implicarea unui stat.

"Nu există niciun dubiu în cadrul Administraţiei americane că Iranul se află în spatele acestor atacuri", afirmă James A. Lewis, un fost oficial în cadrul Departamentului de Stat şi Departamentului pentru Comerţ şi expert la Centrul pentru Studii Strategice şi Interneţionale (Center for Strategic and International Studies) de la Washington DC.

Potrivit lui Lewis, cantitatea de date care a vizat reţelele informatice ale băncilor a fost de câteva ori mai mare decât nivelul atacului similar comis de Rusia asupra infrastructurii informatice a Estoniei în 2007.

"Amploarea, scopul şi eficienţa acestor atacuri au fost fără precedent. Nu au fost vizate niciodată atât de multe instituţii bancare în acelaşi timp", confirmă Carl Herberger, vicepreşedintele companiei pentru soluţii de securitate informatică Radware.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici