Statele Unite alocă Republicii Moldova un ajutor de 10,1 milioane de dolari

Republica Moldova şi Statele Unite au semnat marţi Acordul pentru creştere economică, prin care Washingtonul acordă Chişinăului un ajutor în valoare de 10,1 milioane de dolari, relatează portalul Moldova Azi.

15 afișări
Imaginea articolului Statele Unite alocă Republicii Moldova un ajutor de 10,1 milioane de dolari

Statele Unite alocă Republicii Moldova un ajutor de 10,1 milioane de dolari (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Documentul a fost semnat de ministrul de Stat moldovean, Victor Bodiu, de Janina Jaruzelski, directoarea Misiunii USAID, precum şi de premierul Vlad Filat şi ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Asif J. Chaudhry.

Acordul vizează creşterea productivităţii microîntreprinderilor, crearea unui mediu de afaceri favorabil, prin creşterea capacităţii instituţionale ce încurajează dezvoltarea industriilor orientate spre export din sectorul privat, a declarat premierul moldovean. Un alt obiectiv îl constituie îmbunătăţirea capacităţii Guvernului Republicii Moldova de a colecta impozite şi taxe, de a reduce frauda şi a asigura creşterea veniturilor statului.

Ambasadorul american a precizat că suma prevăzută de Acord va fi destinată susţinerii unei agriculturi de performanţă, orientată pe export, dar şi creării unui mediu de afaceri favorabil.

Asif J. Chaudhry a declarat că administraţia americană susţine agenda de reforme ambiţioase a Guvernului Republicii Moldova şi a menţionat că este pentru prima dată când remarcă un angajament atât de ferm din partea Chişinăului în legătură cu promovarea reformelor. El a adăugat că Statele Unite vor ajusta asistenţa financiară la necesităţile Republicii Moldova, pentru a obţine o eficienţă maximă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici