Statele Unite anunţă noi sancţiuni economice şi financiare împotriva Coreei de Nord

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a anunţat miercuri noi sancţiuni economice şi financiare împotriva Coreei de Nord, în cursul vizitei efectuate la Seul.

17 afișări
Imaginea articolului Statele Unite anunţă noi sancţiuni economice şi financiare împotriva Coreei de Nord

Statele Unite anunţă noi sancţiuni economice şi financiare împotriva Coreei de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei conferinţe de presă, Clinton a prezentat o serie de măsuri destinate "ameliorării capacităţilor de evitare a proliferării nord-coreene, opririi activităţilor ilegale de finanţare a programelor de înarmare şi descurajării actelor provocatoare".

În paralel, Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat o serie de exerciţii militare comune în Marea Galbenă şi în Marea Japoniei, în scopul transmiterii "unui mesaj puternic Phenianului".

Coreea de Sud şi Statele Unite acuză regimul stalinist de la Phenian de atacul care a vizat pe 26 martie corveta sud-coreeană Cheonan, soldat cu moartea a 46 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici