Statele Unite au introdus numele a doi militanţi greci pe lista teroriştilor

Statele Unite au criticat o iniţiativă a Guvernului de extremă-stânga al Greciei care ar facilita eliberarea din închisoare a unor membri ai grupului marxist 17 Noiembrie, introducând numele celor doi lideri ai organizaţiei pe lista teroriştilor.

149 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au introdus numele a doi militanţi greci pe lista teroriştilor

Statele Unite au introdus numele a doi militanţi greci pe lista teroriştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul de Stat american a introdus numele lui Christodoulos Xiros şi Nikolaos Maziotis, lideri ai grupului marxist 17 Noiembrie, pe lista teroriştilor, ca protest faţă de o lege adoptată luni de Parlamentul Greciei, informează Reuters.

"Ca rezultat al deciziei de astăzi, toate proprietăţile pe care Xiros şi Maziotis le au sub jurisdicţie americană sunt blocate", a precizat Departamentul de Stat.

Statele Unite şi Turcia au exprimat preocupare faţă de o iniţiativă legislativă a Guvernului de extremă-stânga al Greciei care facilitează eliberarea lui Christodoulos Xiros şi Nikolaos Maziotis.

Parlamentul Greciei a adoptat o lege în virtutea căreia deţinuţii cu dizabilităţi puternice pot fi transferaţi în arest la domiciliu.

Potrivit presei elene, situaţia va fi discutată la Washington de ministrul grec de Externe, Nikos Kotzias, şi de secretarul de Stat american, John Kerry.

Organizaţia Revoluţionară 17 Noiembrie a fost un grup marxist de gherilă urbană format în anul 1975 şi anihilat în 2002. Organizaţia este considerată responsabilă de moartea a 23 de oameni în urma a 103 atentate comise împotriva unor ţinte americane, britanice şi elene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici