Statele Unite cer Administraţiei Viktor Ianukovici să înceteze violenţele contra manifestanţilor

Administraţia Barack Obama a îndemnat regimul Viktor Ianukovici să înceteze violenţele împotriva manifestanţilor proeuropeni, în contextul în care autorităţile ucrainene pregătesc o intervenţie în forţă.

127 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer Administraţiei Viktor Ianukovici să înceteze violenţele contra manifestanţilor

Statele Unite cer Administraţiei Viktor Ianukovici să înceteze violenţele contra manifestanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem consternaţi de violenţele care au loc în centrul oraşului Kiev", a declarat Laura Lucas Magnuson, purtătorul de cuvânt al Consiliului prezidenţial american pentru Securitatea Naţională (NSC).

"Îi cerem preşedintelui Ianukovici să pună capăt confruntărilor şi să reia dialogul cu opoziţia", adaugă oficialul american.

Forţele de ordine din Kiev au rugat femeile şi copiii să părăsească Piaţa Independenţei, avertizând cu o intervenţie în forţă pentru dispersarea manifestanţilor proeuropeni.

Rugămintea a fost reiterată şi de Vitali Kliciko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, care a reamintit că forţele de ordine au lansat un ultimatum pentru evacuarea Pieţei Independenţei. "Le cerem femeilor şi copiilor să plece din Piaţa Maidan. Nu excludem posibilitatea unui asalt al forţelor de ordine", a spus Kliciko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici