Statele Unite compară regimul preşedintelui Bashar al-Assad cu o familie mafiotă

Statele Unite au comparat vineri regimul preşedintelui Bashar al-Assad cu "o familie mafiotă", recomandând susţinătorilor săi să "se gândească de două ori" înainte de a asculta "ordinele de a ucide oameni nevinovaţi".

362 afișări
Imaginea articolului Statele Unite compară regimul preşedintelui Bashar al-Assad cu o familie mafiotă

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Sub regimul lui Assad, puterea politică în Siria nu aparţine nici Parlamentul, nici cabinetului ministerial, este concentrată în mâinile unui fel de familie mafiotă", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat, Victoria Nuland.

Ea nu a precizat dacă s-a referit la faptul că Bashar al-Assad l-a urmat la putere pe tatăl său, Hafez, în anul 2000, sau la faptul că fratele preşedintelui sirian, Maher al-Assad, a fost acuzat de opozanţi ca fiind principalul artizan al represiunii.

Dacă regimul lui Bashar al-Assad "seamănă cu o familie mafiotă, cine este liderul?", a întrebat un jurnalist. "Credeţi că Bashar al-Assad este suficient de malign pentru a fi lider?".

"Eu nu disec interiorul acestei familii", a declarat purtătorul de cuvânt. "Singurul lucru care se poate spune este că Assad, este preşedintele ţării şi, prin urmare, este pe deplin responsabil" de violenţele care au loc şi care s-au soldat cu aproximativ 8.500 de decese, conform Observatorului Sirian pentru Drepturilor Omului.

"De aceea, singurul lucru logic este ca această familie să cedeaze puterea", a adăugat ea.

Cei "care sprijină regimul, care ascultă încă ordinele de a ucide oameni nevinovaţi, trebuie să se gândească de două ori la ceea ce fac, la sângele de pe mâinile lor, şi ar trebui să facă o altă alegere", a adăugat Nuland.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici