Statele Unite exprimă preocupări privind arsenalul nuclear al Chinei

  • Administraţia SUA exprimă preocupări privind arsenalul nuclear al Chinei.
  • Antony Blinken a exprimat "profundă preocupare privind creşterea rapidă a arsenalului nuclear al Chinei".
  • Washingtonul denunţă încălcările drepturilor omului în Tibet, Hong Kong şi Xinjiang.
821 afișări
Imaginea articolului Statele Unite exprimă preocupări privind arsenalul nuclear al Chinei
Administraţia Joseph Biden a exprimat preocupări, vineri, în legătură cu arsenalul nuclear al Chinei, denunţând şi "abuzurile" asupra drepturilor omului comise în Tibet, Hong Kong şi Xinjiang.
 
Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a participat vineri la reuniunea Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN).
 
"Secretarul Blinken a evidenţiat importanţa democraţiei, transparenţei şi responsabilităţii în zona Indo-Pacifică. (...) Secretarul Blinken a cerut Republicii Populare Chineze să îşi respecte obligaţiile asumate prin tratatele maritime internaţionale şi să înceteze comportamentul provocator în Marea Chinei de Sud. Antony Blinken a exprimat preocupări grave referitoare la abuzurile asupra drepturilor omului comise în Tibet, Hong Kong şi Xinjiang", anunţă Departamentul de Stat de la Washington într-un comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.
 
"Secretarul de Stat american a exprimat profundă preocupare privind creşterea rapidă a arsenalului nuclear al Chinei, ceea ce evidenţiază modul în care Beijingul a deviat de la strategia aplicată în ultimele decenii bazată pe forţe minime de disuasiune", precizează Departamentul de Stat.
 
În plus, Antony Blinken şi reprezentanţii altor ţări din cadrul ASEAN au pledat pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea, o referire la programul nuclear militar al Coreei de Nord. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici