Statele Unite, "îngrijorate" de absenţa progreselor în negocierile privind dosarul iranian

Washingtonul este "îngrijorat" de absenţa progreselor în negocierile de la Viena dintre Iran şi marile puteri în vederea limitării programului nuclear iranian, a declarat vineri un diplomat american.

78 afișări
Imaginea articolului Statele Unite, "îngrijorate" de absenţa progreselor în negocierile privind dosarul iranian

Statele Unite se declară "îngrijorate" de absenţa progreselor în negocierile privind dosarul iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Discuţiile desfăşurate în cursul acestei săptămâni avansează lent şi au fost dificile. Divergenţe considerabile persistă între poziţiile celor două părţi (...) Suntem îngrijoraţi de absenţa progreselor", a declarat reprezentantul american.

Negociatorii Iranului şi reprezentanţilor ţărilor din grupul 5+1 (Germania, China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) au reluat vineri discuţiile pentru găsirea unui acord definitiv privind programul nuclear iranian.

Un acord preliminar între Iran şi marile puteri a fost încheiat în noiembrie anul trecut la Geneva, care prevede îngheţarea anumitor activităţi ale programului nuclear iranian, în schimbul ridicării unor sancţiuni impuse Teheranului. Cele două părţi doresc găsirea unui acord definitiv până la 20 iulie, chiar dacă, de comun acord, este posibil ca negocierile să continue şi după termenul stabilit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici