Statele Unite renunţă la sancţiunile împotriva Iranului, în schimbul negocierilor, susţine Rouhani

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, susţine că Statele Unite s-au oferit să renunţe la „toate sancţiunile” impuse Iranului, în schimbul negocierilor, însă a refuzat această propunere din cauza „atmosferei toxice” create de presiunile americanilor, conform site-ului agenţiei Reuters.

793 afișări
Imaginea articolului Statele Unite renunţă la sancţiunile împotriva Iranului, în schimbul negocierilor, susţine Rouhani

Statele Unite renunţă la sancţiunile împotriva Iranului, în schimbul negocierilor, susţine Rouhani

Şeful de stat de la Teheran, Hassan Rouhani, a comunicat, ulterior reuniunii Adunării Generale a ONU, evoluţiile relaţiilor statului său cu Statele Unite, susţinând că autorităţile de la Washington s-au oferit să renunţe la sancţiunile impuse Iranului, în condiţiile deschiderii unui dialog între cele două state.

„Urma să se dezbată care sancţiuni vor fi ridicate şi ei (Statele Unite) au spus, în mod clar, că vor renunţa la toate sancţiunile”, a comunicat preşedintele Rouhani prin intermediul site-ului său oficial.

La insistenţele Germaniei, Franţei şi Marii Britanii, preşedintele iranian a discutat cu autorităţile de la Washington, în absenţa omologului său american, Donald Trump. Propunerile venind din partea oficialilor americani, prin care sancţiunile impuse iranienilor pot fi ridicate în schimbul negocierilor, au fost respinse de oficialul iranian din cauza „atmosferei toxice” create de presiunile existente.

„Această acţiune nu era într-o formă care putea fi acceptată, dată fiind existenţa şi atmosfera creată de sancţiuni şi atmosfera toxică de maximă presiune; chiar dacă noi vrem să negociem cu americanii în această formulă 5+1, nimeni nu poate anticipa care ar fi rezultatul acestei negocieri”, a justificat Hassan Rouhani.

Taguri:
iran,
sua,
sancţiuni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici