Statele Unite retrag vizele a peste o mie de studenţi şi cercetători chinezi. Care este motivul

  • Statele Unite au anunţat miercuri că retrag vizele a peste 1.000 de studenţi şi cercetători chinezi care studiază deja în State.
  • Motivul invocat de către Trump este acela că studenţii ar atenta la siguranţa naţională
  • Autorităţile chineze acuză SUA de discriminare rasială
1463 afișări
Imaginea articolului Statele Unite retrag vizele a peste o mie de studenţi şi cercetători chinezi. Care este motivul

Statele Unite retrage vizele a peste o mie de studenţi şi cercetători chinezi. Care este motivul

Drept egal la educaţie, dar nu şi pentru chinezii bănuiţi că ar vrea să spioneze SUA, conform BBC.
 
Nu cu mult timp în urmă, mai specific în luna mai, preşedintele Donald Trump a făcut o serie de declaraţii privind chinezii bănuiţi că ar avea legături cu regimul militar. Trump a susţinut că aceştia ar fi furat date clasificate. 
 
Drept răspuns, China a acuzat SUA de discriminare rasială. 
 
Un reprezentant al lui Trump a precizat că vizele au fost retrase „studenţilor cu risc înalt şi academicienilor cercetători”, dar şi că „SUA  va continua să primească studenţi şi cercetători legitimi din China care nu au legătură cu partidul comunist chinez”. 
 
Ministrul de Externe chinez a spus, în replică, faptul că aceste declaraţii reprezintă persecuţie politică şi discriminare rasială. „Încalcă grav drepturile omului în ceea ce îi priveşte pe aceşti studenţi chinezi”, a precizat Zhao Lijan, care a adăugat că „ţara îşi rezervă dreptul de a comenta”. 
 
Mai mulţi studenţi de origine chineză din SUA spun că se confruntă cu atitudini ostile şi suspiciune în campusurile universitare şi că, mai mult, sunt des întrebaţi despre motivul pentru care au ales să studieze în State. 
 
Circa 370.000 de studenţi din China erau înscrişi în universităţile din SUA în anii 2018-2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici