Statele Unite vor efectua un nou test cu rachetă balistică intercontinentală

Statele Unite vor lansa efectua un nou test, miercuri, cu o rachetă balistică intercontinentală la câteva zile după un al doilea test similar efectuat de către Coreea de Nord, informează AFP.

1940 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor efectua un nou test cu rachetă balistică intercontinentală

Statele Unite vor efectua un nou test cu rachetă balistică intercontinentală

"Scopul acestui program de teste cu rachete balistice intercontinentale este de a verifica eficacitatea, disponibilitatea şi precizia acestui sistem de arme", potrivit unui comunicat al forţelor armate ale SUA. Un test similar a avut loc pe data de 3 mai.

Al doilea test, care a avut loc vineri, a demonstrat faptul că regimul de la Phenian dispune acum de capacitatea de a atinge atât coasta de vest a Statelor Unite, cât şi pe cea de est, potrivit unor experţi care au studiat parametrii lansării.

Racheta Minuteman III, folosită pentru testul de miercuri, urmează să fie lansată de la baza Vandenberg din California.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici