Statele Washington şi Oregon, acoperite parţial de o cenuşă misterioasă

O substanţă misterioasă care a fost descrisă ca o "materie albă" a acoperit părţi din statele americane Washington şi Oregon, iar autorităţile au afirmat că este posibil să fie cenuşă de la vulcani din Rusia sau Mexic, deşi originea sa nu a fost stabilită cu certitudine, relatează CNN.

752 afișări
Imaginea articolului Statele Washington şi Oregon, acoperite parţial de o cenuşă misterioasă

Statele Washington şi Oregon, acoperite parţial de o cenuşă misterioasă

"Am primit informaţii privind o materie albă (depusă) pe vehicule. Cenuşa este probabil de la vulcanul Şiveluci", a informat într-un comunicat autoritatea pentru situaţii de urgenţă din comitatul Walla Walla, din statul Washington.

Vulcanul, situat pe peninsula Kamceatka din nord-estul extrem al Rusiei, a erupt la sfârşitul lui ianuarie, formând un nor de cenuşă care s-a ridicat la 6.000 de metri, a precizat agenţia. Cenuşa "s-a depus pe o arie largă, inclusiv în Washington şi Oregon".

Ulterior, agenţia pentru situaţii de urgenţă a precizat că ar putea exista şi alte motive. "Deşi substanţa este probabil cenuşă de la vulcanul Şiveluci, există şi alţi vulcani care sunt în prezent activi", a afirmat agenţia, adăugând că "sursa materialului nu a fost confirmată ştiinţific".

Dar cenuşa poate proveni şi din alte părţi ale lumii. "Ar putea fi adusă de la un vulcan activ din Colima, Mexic", a afirmat meteorologul CNN Derek Van Dam. Vulcanul mexican se află în apropiere de Guadalajara şi a erupt miercuri. "Dar dacă ne îndreptăm spre vest, în estul Rusiei, există un alt vulcan activ acolo", a adăugat Van Dam.

Distanţa dintre cei doi vulcani şi statele Washington şi Oregon este foarte mare. Vulcanul din Rusia se află la aproximativ 6.500 de kilometri distanţă, iar cel din Mexic la peste 3.200 de kilometri.

"Am auzit câteva teorii până acum, printre care: cenuşă vulcanică din Mexic sau Rusia, praf ridicat de rafalele puternice de vânt de noaptea trecută, sau cenuşă de la incendiile de vegetaţie de anul trecut din Oregon şi Idaho. Încă nu avem un răspuns definitiv", a precizat Serviciul naţional de meteorologie pe Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici