Statul american Ohio amână pentru 2016 execuţiile, pentru a găsi un nou produs letal

Statul american Ohio a anunţat că va amâna pentru 2016 şase execuţii care erau programate în 2015, precum şi una prevăzută pentru începutul anului viitor, perioadă de timp în care va căuta un nou produs care să permită o injecţie letală în condiţii acceptabile.

208 afișări
Imaginea articolului Statul american Ohio amână pentru 2016 execuţiile, pentru a găsi un nou produs letal

Statul american Ohio amână pentru 2016 execuţiile, pentru a găsi un nou produs letal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ohio este unul dintre statele în care au avut loc anul trecut execuţii prin injectarea unui cocteil de trei produse, între care midazolam.

Acest barbituric, care nu a fost aprobat de autorităţile sanitare americane, a fost folosit în Ohio (nord) în ianuarie, în Oklahoma (sud) în aprilie şi în Arizona (sud-vest) în iulie. În cele trei cazuri, condamnaţii au decedat după suferinţe care au durat între 26 şi 117 minute.

Decizia din Ohio intervine la trei zile după ce Curtea Supremă Americană a suspendat efectuarea a trei execuţii în Oklahoma prin utilizarea aceluiaşi produs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici