Stocurile medicale îi dau de gol pe chinezi: peste 2 miliarde de măşti importate în Wuhan într-o lună. Ţara care i-a ajutat este acum în criză de măşti chirurgicale

China a importat peste două miliarde de măşti şi 25 de milioane de piese de îmbrăcăminte de protecţie din străinătate înainte ca focarul de coronavirus să atingă nivel de pandemie. Joi a apărut un raport al guvernului chinez care detaliază comerţul exterior pentru primele două luni ale anului, când ţara se afla la apogeul crizei de virus.

18978 afișări
Imaginea articolului Stocurile medicale îi dau de gol pe chinezi: peste 2 miliarde de măşti importate în Wuhan într-o lună. Ţara care i-a ajutat este acum în criză de măşti chirurgicale

PENTRU SITE Stocurile medicale îi dau de gol pe chinezi: peste 2 miliarde de măşti importate în Wuhan într-o lună. Ţara care i-a ajutat este acum în criză de măşti chirurgicale

China a importat peste două miliarde de măşti şi 25 de milioane de piese de îmbrăcăminte de protecţie din străinătate înainte ca focarul de coronavirus să atingă nivel de pandemie. Joi a apărut un raport al guvernului chinez care detaliază comerţul exterior pentru primele două luni ale anului, când ţara se afla la apogeul crizei de virus.
 
Pe măsură ce infecţiile cu COVID-19 au început să se răspândească pe glob în ianuarie şi februarie, China a înregistrat o „creştere rapidă a importurilor de mărfuri şi bunuri de consum cheie”. Mai mult de 2,46 miliarde de materiale medicale, inclusiv măşti şi echipamente de protecţie, au fost inspectate de către Vama Naţională din China în perioada 24 ianuarie - 29 februarie, potrivit raportului.
 
Raportul afirmă că agenţia a accelerat intrarea livrărilor prin introducerea „autorizaţiei vamale cu întârziere zero a materialelor de prevenire şi control al epidemiilor”.
 
Majoritatea materialelor au fost trimise din Australia, care a făcut publice filmări cu containerele pline cu măşti chirurgicale care aşteptau pe aeroportul din Perth înainte de a fi trimise la Wuhan pe 8 februarie. În Australia erau înregistrate, în acea zi, doar 15 cazuri de coronavirus.
 
Spitalele australiene se luptă acum să facă faţă unei deficienţe de măşti şi alte echipamente de protecţie, deoarece numărul cazurilor de coronavirus din ţară continuă să crească. În Australia există peste 5.500 de cazuri confirmate şi 23 de decese.
 
Criza de materiale de protecţie este atât de mare acum, încât Armata australiană a fost chemată să ajute la confecţionarea de noi măşti la fabrica Med-Con de lângă Shepparton. Măştile improvizate nu sunt la fel de eficiente ca măştile chirurgicale, dar sunt mai bune decât nimic.
 
Guvernul australian a anunţat, miercuri, că a interzis exporturile de măşti, produse sanitare, mănuşi, halate, ochelari şi viziere. Vama poate acum să sechestreze mărfurile şi să le adauge la stocul naţional pe care să îl poată folosi angajaţii medicali.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici