Stoltenberg a ajuns în Coreea de Sud pentru aprofundarea legăturilor în Asia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ajuns duminică în Coreea de Sud, prima oprire dintr-o călătorie care va include şi Japonia şi care are ca scop consolidarea legăturilor cu aliaţii SUA în faţa războiului din Ucraina şi a creşterii concurenţei cu China, scrie Reuters.

215 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg a ajuns în Coreea de Sud pentru aprofundarea legăturilor în Asia

Stoltenberg a ajuns în Coreea de Sud pentru aprofundarea legăturilor în Asia

În capitala sud-coreeană, Seul, Stoltenberg s-a întâlnit cu ministrul de externe Park Jin şi urmează să se întâlnească cu preşedintele Yoon Suk-yeol şi cu ministrul apărării naţionale Lee Jong-Sup.
NATO este îngrijorată de testele de rachete şi de programul de arme nucleare al Coreei de Nord, în timp ce războiul din Ucraina are ramificaţii pentru Asia, i-a spus Stoltenberg lui Park la începutul întâlnirii lor.

„Acest lucru nu face decât să evidenţieze modul în care suntem interconectaţi”, a spus el.

Secretarul general va zbura luni spre Tokyo, unde are programate întâlniri cu premierul Fumio Kishida şi cu alţi oficiali japonezi.

Yoon şi Kishida au devenit primii lideri din ţările lor care au participat la un summit NATO, alăturându-se liderilor alianţei în calitate de observatori anul trecut.

În urma summitului, Coreea de Sud a deschis prima sa misiune diplomatică la NATO.

Presa de stat chineză a avertizat împotriva participării Coreei de Sud şi a Japoniei la summitul NATO şi a criticat extinderea parteneriatelor alianţei în Asia.

Coreea de Nord a declarat că implicarea NATO în regiunea Asia-Pacific ar importa conflictul care face ravagii în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici