Strat de zăpadă de 50 de centimetri, format la Moscova în urma ninsorilor din ultimele zile

Aproximativ 50 de centimetri de zăpadă s-au înregistrat la Moscova în ultimele patru zile, un nivel neobişnuit pentru luna ianuarie, care a provocat ambuteiaje, luni, în capitala rusă dar nu a afectat activitatea aeroporturilor.

161 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de 50 de centimetri, format la Moscova în urma ninsorilor din ultimele zile

Strat de zăpadă de 50 de centimetri, format la Moscova în urma ninsorilor din ultimele zile (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Ninsorile din ultimele patru zile au depăşit media pentru luna ianuarie, a afirmat luni un adjunct al primarului Moscovei, Piotr Biriukov.

"În ultimele patru zile, la Moscova s-a aşternut un strat de zăpadă de 50 de centimetri, iar de la începutul lunii ianuarie acesta a ajuns la 65 de centimetri, în timp ce norma obişnuită pentru prima lună a anului este de 42 de centimetri", a declarat el, citat de agenţia Interfax.

Municipalitatea a mobilizat toate mijloacele de care dispune pentru a curăţa străzile. Potrivit lui Biriukov, autorităţile au ridicat aproximativ 2,5 milioane de metri cubi de zăpadă în ultimele patru zile.

Acest strat de zăpadă încetinea considerabil circulaţia, luni dimineaţa, în capitala rusă.

"În prezent, viteza medie de deplasare la Moscova este de 30 de kilometri pe oră", a declarat pentru agenţia Interfax un purtător de cuvânt al departamentului municipal responsabil de transporturi.

Pe unele axe rutiere, maşinile se deplasează cu 10 kilometri pe oră, potrivit sursei citate.

Aeroporturile din capitală nu au fost însă afectate de intemperii.

"Atât decolările, cât şi aterizările se desfăşoară normal pe aeroporturile Şeremetievo, Domodedovo şi Vnukovo. Nu există nici anulări, nici întârzieri din cauza condiţiilor climatice", a declarat pentru Interfax un purtător de cuvânt al autorităţilor aeroportuare din Moscova.

Centrul rus de meteorologie a avertizat luni că în această săptămână va fi "foarte frig" în partea europeană a Rusiei.

La Moscova, temperaturile ar urma să scadă până la minus 19 grade Celsius în noaptea de luni spre marţi, apoi până la minus 21 de grade Celsius marţi spre miercuri.

În restul ţării se aşteaptă temperaturi de minus 49 de grade Celsius în regiunea Magadan, în Extremul Orient rus, şi de minus 52 de grade Celsius în centrul Siberiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici