Streptococul A continuă coşmarul în Marea Britanie. Cel puţin 30 de copii au murit

Cel puţin 30 de copii au murit în Marea Britanie din cauza streptococului A, potrivit ultimelor cifre.

2747 afișări
Imaginea articolului Streptococul A continuă coşmarul în Marea Britanie. Cel puţin 30 de copii au murit

Streptococul A continuă coşmarul în Marea Britanie. Cel puţin 30 de copii au murit

Aproximativ 25 de copii sub 18 ani au murit în Anglia din cauza iGAS (infecţie invazivă cu streptococ de grup A) până acum în acest sezon, datele fiind din perioada 19 septembrie - 25 decembrie, a precizat Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA).

Doi copii de 10 ani din Scoţia au murit din cauza iGAS din 3 octombrie, a anunţat miercuri Public Health Scotland, citat de Sky News.

Iar decesul a trei copii din cauza iGAS în Belfast şi Ţara Galilor a fost de asemenea înregistrat de UKHSA, ceea ce ridică numărul total la 30 de decese.

Agenţia a înregistrat 151 de cazuri de iGAS la copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani în acest sezon, comparativ cu 194 de cazuri la această grupă de vârstă pe tot parcursul sezoanelor similare din 2017-2018.

S-au înregistrat 102 cazuri la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, comparativ cu 117 din sezonul 2017 până în 2018.

La toate grupele de vârstă din Anglia, au existat 122 decese cauzate de iGAS.

În sezonul 2017 până în 2018, au existat 355 decese în total în întregul sezon, inclusiv 27 decese la copii.

UKHSA a precizat că infecţiile rămân rare, iar majoritatea cazurilor continuă să se înregistreze la persoanele de peste 45 de ani.

În timp ce marea majoritate a infecţiilor sunt relativ uşoare, uneori bacteria provoacă o boală care pune în pericol viaţa, numită boală streptococică invazivă de grup A (iGAS).

UKHSA a declarat că datele arată o "creştere în afara sezonului" a infecţiilor cu streptococul A şi scarlatina şi un număr mai mare de cazuri de ambele boli decât cel observat într-un an obişnuit.

Au existat 33.836 de notificări de scarlatină în acest sezon, comparativ cu 4.672 în acelaşi moment din 2017 până în 2018.

Dr. Obaghe Edeghere, directorul de incidente al UKHSA, a declarat: "Continuăm să observăm o creştere a scarlatinei şi a <faringitei streptococice> şi acest lucru este, de înţeles, îngrijorător pentru părinţi. Cu toate acestea, aş dori să subliniez că afecţiunea poate fi tratată cu uşurinţă cu antibiotice şi este foarte rar ca un copil să ajungă să se îmbolnăvească mai grav. În timpul iernii, circulă o mulţime de boli care îi pot face pe copii să se simtă rău şi, prin urmare, este important să evitaţi contactul cu alte persoane dacă nu vă simţiţi bine, să vă spălaţi pe mâini în mod regulat şi temeinic şi să tuşiţi şi strănutaţi în şerveţele. De asemenea, îi îndemn pe toţi cei care sunt eligibili pentru vaccinurile gratuite de iarnă să profite de acestea. Majoritatea bolilor de iarnă pot fi gestionate acasă. Cu toate acestea, vă rugăm să vă asiguraţi că vorbiţi cu un profesionist din domeniul sănătăţii dacă credeţi că starea copilului dumneavoastră se înrăutăţeşte, de exemplu dacă se hrăneşte sau mănâncă mai puţin decât în mod normal, este deshidratat, are o temperatură ridicată care nu scade, este foarte cald şi transpirat sau pare mai obosit sau iritabil decât în mod normal".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici