Student la Harvard, acuzat de lansarea alertei false cu privire la un atac cu bombă în campus

Un student de la Harvard a fost acuzat că a lansat o alertă falsă privind comiterea unui atentat cu bombă în campusul universităţii la începutul săptămânii şi urmează să se prezinte într-un tribunal din Boston miercuri, a anunţat marţi seara Biroul procurorului.

67 afișări
Imaginea articolului Student la Harvard, acuzat de lansarea alertei false cu privire la un atac cu bombă în campus

Student la Harvard, acuzat de lansarea alertei false cu privire la un atac cu bombă în campus (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Eldo Kim, în vârstă de 20 de ani, riscă până la cinci ani de închisoare, trei ani sub supraveghere şi o amendă în valoare de 250.000 de dolari în cazul în care va fi găsit vinovat de faptul că a provocat panică, luni, la prestigioasa universitate, antrenând evacuarea a patru clădiri, amânarea unor examene, mobilizarea unei adevărate armate de poliţişti şi groază în rândul studenţilor şi profesorilor.

Universitatea Harvard a reacţionat marţi faţă de anunţul Biroului procurorului Carmen Ortiz cu privire la înfăţişarea lui Kim. "Suntem la curent cu faptul că un student de la Harvard a fost arestat în acest caz şi ne va întrista să aflăm despre o eventuală confirmare" a acuzaţiilor, a anunţat instituţia.

"Ieri (luni) a fost o zi foarte perturbată în campus şi un moment dificil pentru multe persoane din comunitatea noastră", a adăugat universitatea, refuzând să comenteze asupra anchetei în curs.

Dacă faptele se adeveresc, tânărul a determinat numeroşi agenţi FBI, poliţişti şi genişti să-şi irosească timpul, după ce a trimis e-mailuri identice poliţiei Harvardului, unui ziar şi conducătorilor universităţii.

Acest mesaj a fost primit luni la ora 8.30 (15.30, ora României), cu o jumătate de oră înaintea începerii unui examen la care urma să se prezinte şi Eldo Kim, şi anunţa că au fost plasate bombe în patru clădiri din campus.

"Mişcaţi-vă repede, vor exploda curând", avertiza mesajul.

E-mailurile au fost trimise anonim, însă o declaraţie sub jurământ către FBI dezvăluie că studentul le-a mărturisit poliţiştilor că a trimis aceste mesaje pentru a scăpa de un examen final prevăzut în acea dimineaţă.

Fondată în 1636, Harvard este una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume şi are aproximativ 21.000 de studenţi. Actualul preşedinte american Barack Obama a studiat dreptul la această universitate.

La sfârşitul lui noiembrie, altă universitate celebră americană, Yalle (nord-est), a fost închisă timp de o zi, după ce în campus a fost semnalat un bărbat înarmat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici