Studiu: Asimptomaticii poartă aceeaşi cantitate de virus ca cei simptomatici

  • Persoanele asimptomatice pot purta aceeaşi cantitate de virus ca cei simptomatici, sugerează un studiu sud-coreean.
  • Testele desfăşurate într-un centru ce carantină au arătat că asimptomaticii au aceeaşi cantiate de material viral în nas şi gât
  • Cercetătorii nu au reuşit să stabilească în ce proporţie asimptomaticii transmit mai departe virusul
2363 afișări
Imaginea articolului Studiu: Asimptomaticii poartă aceeaşi cantitate de virus ca cei simptomatici

Coreea de Sud a desfăşurat un studiu, la nivel naţional, după ce a reuşit să identifice şi să izoleze cazurile asimptomatice, printr-o campanie de testare în masă, la începutul lunii martie. Studiul a relevat faptul că asimptomaticii poartă aceeaşi cantitate de virus ca cei simptomatici, relatează BBC.

Pacienţii asimptomatici reprezintă un procent important din totalul cazurilor de coronavirus, iar cercetătorii au vrut să afle mai multe. Chiar nu a fost posibilă stabilirea proporţiei în care asimptomaticii transmit virusul mai departe, oamenii de ştiinţă au monitorizat pacienţii într-un centru de carantină şi au ajuns la concluzia că atât simptomaticii, cât şi asimptomaticii, poartă aceeaşi cantitate de material viral în nas şi gât.

Studiul a mai arătat că asimptomaticii păstrează virusul pentru perioade semnificative de timp, chiar dacă scapă de el mai repede decât pacienţii simptomatici. În medie, unui pacient fără simptome specifice îi ia 17 zile să se vindece, în timp ce unuia cu simptome îi ia 19.5 zile.

Cercetătorii au subliniat faptul că studiul lor nu poate determina în ce măsură asimptomaticii influenţează transmiterea acestuia. În teorie, rata transmiterii ar trebui să fie asemănătoare, dacă virusul este prezent în aceleaşi cantităţi, însă sud-coreenii punctează că asimptomaticii nu tuşesc, deci este mai puţin probabil să împrăştie particule în aer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici