SUA acordă 1,2 milioane de dolari presei din Ucraina: Banii vor ajuta la protejarea jurnaliştilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate

Statele Unite au anunţat vineri deblocarea unei sume de 1,2 milioane de dolari pentru susţinerea presei ucrainene în vederea alegerilor prezidenţiale din 25 mai.

140 afișări
Imaginea articolului SUA acordă 1,2 milioane de dolari presei din Ucraina: Banii vor ajuta la protejarea jurnaliştilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate

SUA acordă 1,2 milioane de dolari presei din Ucraina: Banii vor ajuta la protejarea jurnaliştilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate (Imagine: Shutterstock)

"În ultimele luni, jurnaliştii s-au confruntat cu pericole şi provocări grave" a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, în cadrul unei conferinţe de presă. Începând din noiembrie 2013, peste 500 de jurnalişti au fost hărţuiţi, bătuţi sau răpiţi în Ucraina, iar un reporter ucis, a acuzat ea.

Banii oferiţi de USAID, agenţia americană pentru dezvoltare internaţională, "vor ajuta la protejarea jurnaliştilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate", a subliniat Harf.

După destituirea, în februarie, a fostului lider prorus Viktor Ianukovici, Guvernul interimar prooccidental de la Kiev a stabilit organizarea de alegeri prezidenţiale la 25 mai. Aceste alegeri vor avea loc într-un context de tensiuni în sudul şi estul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici