SUA anunţă că vor SUSŢINE "neclintit" Seulul într-un eventual CONFLICT cu Coreea de Nord - VIDEO

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a reafirmat "angajamentul neclintit al Statelor Unite de apărare a Coreei de Sud" în faţa ameninţărilor nord-coreene, într-o convorbire telefonică cu omologul său sud-coreean, miercuri, a anunţat Pentagonul.

1869 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă că vor SUSŢINE "neclintit" Seulul într-un eventual CONFLICT cu Coreea de Nord - VIDEO

Hagel promite o susţinere "neclintită" Seulului în faţa ameninţărilor Phenianului

În cursul convorbirii sale cu Kim Kwan-jin, Hagel a promis "angajamentul neclintit al Statelor Unite faţă de alianţa cu Republica Coreei, mai ales în această perioadă de tensiuni puternice în Peninsula Coreeană", a declarat George Little, un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat într-un comunicat.

Cei doi au evocat semnarea săptămâna trecută a unui nou pact militar între cei doi aliaţi. Acest acord prevede un răspuns comun inclusiv în cazul unei provocări minore din partea Coreei de Nord, ca de exemplu o incursiune "limitată" a trupelor nord-coreene către Coreea de Sud.

Acordurile anterioare prevedeau o intervenţie americană în caz de conflict. Noul pact, semnat vineri, garantează susţinerea Statelor Unite faţă de orice măsură de retorsiune a Seulului şi permite Coreei de Sud să solicite forţe militare americane suplimentare în cazul în care consideră necesar acest lucru.

Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud pentru a face faţă, în caz de nevoie, Coreei de Nord, care şi-a multiplicat în ultimele zile ameninţările cu acţiuni militare împotriva vecinului de la sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici