SUA anunţă noi sancţiuni ce vizează mai multi oligarhi ruşi. Lista cu aceştia

SUA vor emite sancţiuni suplimentare care vizează mai mulţi oligarhi ruşi, inclusiv miliardarul rus Alisher Burhanovich Usmanov, a declarat astăzi Casa Albă.

5172 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă noi sancţiuni ce vizează mai multi oligarhi ruşi. Lista cu aceştia

Într-un extras dintr-o fişă a Consiliului Naţional de Securitate, SUA a anunţat noile sancţiuni care se îndreaptă către mai multi oligarhi ruşi:

„Astăzi, Statele Unite, în coordonare cu Aliaţii şi partenerii, vizează alte elite ruse şi membri ai familiei care continuă să-l sprijine pe preşedintele Putin, în ciuda invaziei sale brutale în Ucraina.

Aceşti indivizi şi membrii familiilor lor vor fi tăiaţi din sistemul financiar american, activele lor din Statele Unite vor fi îngheţate, iar proprietăţil lor vor fi blocate. Departamentul de Trezorerie va împărtăşi informaţii financiare şi alte dovezi, acolo unde este cazul, cu Departamentul de Justiţie, pentru a sprijini urmărirea penală şi confiscarea bunurilor”, se arată în comunicatul postat de The Guardian.

Mai mult decât atât, în fişă sunt trecuţi, în mod nominal, cei ce sunt vizaţi de noile sancţiuni anunţate de Casa Albă

„Astăzi, Statele Unite vor sancţiona o listă extinsă de prieteni ai lui Putin şi membrii familiilor acestora. Una dintre elite este Alisher Burhanovich Usmanov, unul dintre cei mai bogaţi indivizi ai Rusiei şi un apropiat al lui Putin. Proprietăţile sale nu vor mai putea fi utilizate în Statele Unite şi de către persoanele din SUA – inclusiv superyacht-ul său, unul dintre cele mai mari din lume, care tocmai a fost confiscat de aliatul nostru, Germania, dar şi avionul său privat.

Statele Unite îl vor sancţiona şi pe Dmitri Peskov, care, în calitate de purtător de cuvânt al lui Putin, este un furnizor de top al propagandei preşedintelui. Statele Unite vor impune, de asemenea, restricţii privind vizele pentru 19 oligarhi şi 47 dintre membrii familiilor şi apropiaţilor acestora”.

Statele Unite ale Americii se arată în continuare dispuse să impună sancţiuni tuturor celor ce „profită de pe urma regimului violent”.

„Aşa cum a spus preşedintele Biden, noi vom continua să lucrăm cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a-i trage la răspundere pe oligarhii ruşi şi pe liderii corupţi care profită de pe urma acestui regim violent.

Statele Unite şi guvernele din întreaga lume vor depune eforturi pentru a identifica şi îngheţa activele pe care elitele ruse şi membrii familiilor lor le deţin în jurisdicţiile respective – yacht-urile lor, apartamentele de lux, banii şi alte câştiguri necuvenite”

Lista completă a celor sancţionaţi în urma noului anunţ dat de Casa Albă:

  • Nikolai Tokarev (împreună cu soţia lui, Galina, fiica, Mayya, şi cele două companii de proprietăţi imobiliare de lux)
  • Boris Rotenberg (împreună cu soţia sa, Karina, şi fiii săi, Roman şi Boris)
  • Arkady Rotenberg (împreună cu fiii săi, Pavel şi Igor, şi fiica Liliya)
  • Serghei Chemezov (împreună cu soţia lui, Yekaterina, fiul său, Stanislav şi fiica vitregă, Anastasiya)
  • Igor Shuvalov (cele cinci companii ale sale, soţia sa, Olga, fiul său, Evgeny şi compania sa+avionul privat; şi fiica oligarhului, Maria, este vizată sancţiunilor)
  • Yevgeniy Prigozhin (cele trei companii ale sale, soţia sa, Polina, fiica lui, Lyubov, şi
  • fiul Pavel)
  • Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui Putin
  • Alisher Usmanov (va fi confiscate superyacht-ul său, unul dintre cele mai mari din lume şi tocmai capturat de Germania şi avionul său privat, unul dintre cele mai mari avioane private din Rusia)

SUA vor impune, de asemenea, restricţii de viză pentru 19 oligarhi şi 47 de „membri de familie şi asociaţi apropiaţi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici