SUA aprobă o vânzare de 120 de milioane de dolari pentru întreţinerea navelor de război taiwaneze

SUA au aprobat o posibilă vânzare de piese în valoare de 120 de milioane de dolari pentru a ajuta Taiwanul să îşi întreţină navele de război, ceea ce, potrivit Ministerului Apărării de pe insulă, ar contribui la asigurarea pregătirii de luptă în faţa „activităţilor frecvente” ale Chinei.

2074 afișări
Imaginea articolului SUA aprobă o vânzare de 120 de milioane de dolari pentru întreţinerea navelor de război taiwaneze

SUA aprobă o vânzare de 120 de milioane de dolari pentru întreţinerea navelor de război taiwaneze

Statele Unite au aprobat posibila vânzare de piese în valoare de 120 de milioane de dolari, conform Reuters.

Banii sunt pentru a ajuta Taiwanul să îşi întreţină navele de război, ceea ce, potrivit Ministerului Apărării de pe insulă, ar contribui la asigurarea pregătirii de luptă în faţa „activităţilor frecvente” ale Chinei în apropierea insulei.

Agenţia americană de cooperare în domeniul apărării şi securităţii a precizat într-o declaraţie că a transmis certificarea necesară de notificare a Congresului în urma aprobării Departamentului de Stat pentru această vânzare, care a fost solicitată de ambasada de facto a Taiwanului la Washington.

Potirvit sursei, vânzarea a acoperit piese de schimb şi de reparaţii neclasificate pentru nave şi sisteme de nave, asistenţă tehnică logistică, sprijin tehnic şi logistic din partea guvernului american şi a reprezentanţilor contractorilor.

„Vânzarea propusă va contribui la susţinerea flotei de nave de suprafaţă a destinatarului, sporind capacitatea acestuia de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare”, se arată în declaraţia de miercuri, adăugând că piesele vor proveni de la „furnizori aprobaţi ai Marinei SUA şi/sau din stocurile Marinei SUA”.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că se aşteaptă ca acordul să intre în vigoare în termen de o lună şi şi-a exprimat mulţumirile faţă de Statele Unite pentru sprijinul acordat pentru a ajuta Taiwanul să se poată proteja.

„Având în vedere recentele activităţi frecvente ale navelor de război chinezeşti în spaţiul maritim şi aerian din jurul ţării noastre, piesele pentru nave pe care Statele Unite au fost de acord să le vândă vor ajuta la menţinerea echipamentului şi consumului adecvat al navelor noastre de război şi vor satisface nevoile reale ale sarcinilor de pregătire pentru luptă”, a declarat acesta.

Niciuna dintre părţi nu a oferit detalii despre piesele pe care le va primi Taiwanul.

Cele mai multe dintre principalele nave de război ale Taiwanului sunt fabricate sau proiectate în SUA.

Insula s-a plâns de misiunile repetate ale forţelor aeriene chineze în zona sa de apărare aeriană, parte a ceea ce Washingtonul consideră a fi un efort al Beijingului de a face presiuni asupra Taipeiului pentru a accepta suveranitatea sa.

Marina chineză a efectuat, de asemenea, misiuni tot mai regulate în apropierea Taiwanului.

Statele Unite, ca majoritatea ţărilor, nu au relaţii oficiale cu Taiwanul, dar Washingtonul este cel mai mare susţinător al acestuia şi este obligat prin lege să îi ofere mijloace pentru a se apăra.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taiwan,
china,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici