SUA au îndemnat Coreea de Nord să dea dovadă de "moderaţie"

Statele Unite au îndemnat Coreea de Nord să dea dovadă de "moderaţie", după ce Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat că Phenianul a lansat joi patru rachete cu rază scurtă de acţiune.

178 afișări
Imaginea articolului SUA au îndemnat Coreea de Nord să dea dovadă de "moderaţie"

SUA au îndemnat Coreea de Nord să dea dovadă de "moderaţie" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Coreea de Nord trebuie să dea dovadă de "moderaţie şi să ia măsuri pentru a-şi ameliora relaţiile cu vecinii", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki, în reacţie la testele cu rachete efectuate de Phenian.

Coreea de Nord a lansat joi în largul coastei sale de est patru rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, în momentul în care Washingtonul şi Seulul efectuează manevre criticate de Phenian. Rachetele aveau o rază de acţiune de 200 de kilometri.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren, a anunţat că este vorba despre rachete de tip Scud cu rază scurtă de acţiune, pe care autorităţile nord-coreene sunt autorizate să le testeze.

"Asistăm la astfel de teste destul de frecvent", a precizat el.

"Cu toate acestea, vom continua să-i îndemnăm pe nord-coreeni să evite acţiunile provocatoare", a mai declarat el.

Nord-coreenii, care desfăşoară periodic teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune, au folosit şi în tecut astfel de tiruri pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de manevrele militare sud-coreene.

Experţii consideră că tirurile de rachetă de joi nu vor creşte semnificativ tensiunile dintre cele două Corei.

Manevrele americano-sud-coreene au început luni în pofida opoziţiei Nordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici