SUA au interzis vizele pentru aproximativ 20 de oficiali ucraineni

Statele Unite au interzis vizele pentru aproximativ 20 de oficiali de rang înalt ucraineni, pe care îi acuză că ar fi responsabili de represiunea sângeroasă a manifestaţiei care a avut loc marţi la Kiev, a anunţat miercuri un diplomat american.

178 afișări
Imaginea articolului SUA au interzis vizele pentru aproximativ 20 de oficiali ucraineni

SUA au interzis vizele pentru aproximativ 20 de oficiali ucraineni

"Astăzi, am luat măsura de a interzice vizele pentru aproximativ 20 de membri ai Guvernului ucrainean şi alte persoane", a spus un diplomat american pentru jurnalişti.

Statele Unite îi "consideră responsabili (...) de (comiterere) de abuzuri în materie de drepturile omului în represiunile politice din Ucraina", a adăugat oficialul american.

Dacă aceste persoane vor solicita viză, aceasta "le va fi refuzată", a precizat el, fără să dezvăluie lista oficialilor ucraineni vizaţi de măsură.

El a sugerat că ar fi vorba despre oficiali din cadrul poliţiei.

"Armata nu fost implicată, a fost o activitate a poliţiei", a constatat diplomatul american.

În ianuarie, Washigtonul a anulat vizele acordate unor lideri ucraineni, din cauza tulburărilor politice din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici