SUA au suspendat o parte din ajutorul militar destinat Egiptului

Administraţia Obama "reprogramează" unele fonduri destinate Egiptului, în timp ce are loc o revizuire, ceea ce înseamnă că Statele Unite au oprit temporar o parte din ajutorul militar acordat ţării, a declarat un oficial american.

300 afișări
Imaginea articolului SUA au suspendat o parte din ajutorul militar destinat Egiptului

SUA au suspendat o parte din ajutorul militar destinat Egiptului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al senatorului Patrick Leahy, David Carle, a confirmat pentru CNN că biroului său i s-a comunicat că ajutorul a fost suspendat. Dar Statele Unite subliniază oficial că nu a fost luată nicio decizie de oprire permanentă a acestuia.

Sursa citată nu a detaliat cum anume a fost redirecţionat acest ajutor, dar a precizat că administraţia se va consulta cu Congresul în legătură cu măsurile ulterioare.

Reporterul Josh Rogin de la Daily Beast a anunţat primul că Statele Unite au suspendat discret ajutorul.

Potrivit legii, dacă Statele Unite desemnează situaţia din Egipt drept o "lovitură de stat", atunci nu mai pot relua ajutorul decât la instaurarea unui Guvern democratic. Dar dacă "reprogramează" fondurile, Washingtonul poate suspenda ajutorul atât timp cât consideră necesar. În acest caz, Washingtonul poate restaura ajutorul fără să mai aibă nevoie de o hotărâre legală că Egiptul a revenit la o guvernare democratică. De exemplu, dacă Egiptul încetează violenţele sângeroase, ajutorul poate fi reluat rapid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici