SUA avertizează cu privire la posibile atentate comise de al-Qaida

Statele Unite au avertizat marţi lumea întreagă cu privire la eventuale atentate comise de al-Qaida, cerând ţărilor să-şi menţină "vigilenţa la un nivel ridicat".

277 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează cu privire la posibile atentate comise de al-Qaida

SUA avertizează cu privire la posibile atentate comise de al-Qaida

Departamentul de Stat american "se aşteaptă la o reluare a violenţelor împotriva americanilor după moartea lui (Osama) ben Laden în mai 2011", a afirmat administraţia într-un comunicat.

"Anchete în curs sugerează că al-Qaida şi organizaţiile aliate continuă să pregătească atentate împotriva unor ţinte americane în mai multe regiuni", în special în Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

"Aceste atentate ar putea îmbrăca mai multe forme, de la atentat sinucigaş la atentat cu bombă, trecând pe la asasinate sau chiar răpiri", avertizează Departamentul de Stat.

Ţintele potenţiale pot fi de orice natură, "evenimente sportive mediatizate, spaţii rezidenţiale, birouri, hoteluri, cluburi, restaurante", precum şi locaşuri de cult sau şcoli.

Administraţia avertizează că "informaţii credibile" evocă ameninţări împotriva intereselor americane în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, în special în Libia. Autorităţile americane sfătuiesc evitarea călătoriilor în Cornul Africii sau în sudul Mării Roşii din cauza unei recrudescenţe a pirateriei.

La începutul lui iulie, în cursul unei vizite în Afganistan, noul secretar american al Apărării, Leon Panetta, a declarat că "înfrângerea strategică" a al-Qaida este aproape.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici