SUA, Coreea de Sud şi Japonia vor efectua exerciţii antibalistice în Oceanul Pacific

Militari din Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia vor efectua în iunie, în Oceanul Pacific, primele exerciţii comune în materie de apărare antirachetă, în scopul contracarării ameninţărilor nord-coreene, informează publicaţia americană Stars & Stripes.

1160 afișări
Imaginea articolului SUA, Coreea de Sud şi Japonia vor efectua exerciţii antibalistice în Oceanul Pacific

SUA, Coreea de Sud şi Japonia vor efectua exerciţii antibalistice în Oceanul Pacific (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Exerciţiile antibalistice vor începe în 28 iunie şi se vor desfăşura în Oceanul Pacific, a comunicat Ministerul nord-coreean al Apărării.

Nave sud-coreene, americane şi japoneze vor simula modalităţi de contracarare a unui atac balistic.

Vor fi utilizate inclusiv elemente antirachetă de tip Aegis, varianta navală a sistemului antibalistic instalat în România.

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud au exprimat în repetate rânduri preocupare privind capacităţile balistice ale Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici