SUA fac apel la militarii libieni să nu mai respecte ordinele colonelului Muammar Kadhafi

Statele Unite fac apel la militarii libieni să "înceteze să mai lupte" împotriva compatrioţilor lor şi să nu se mai supună ordinelor colonelului Muammar Kadhafi, a anunţat joi un oficial de rang înalt de la Pentagon, viceamiralul Bill Gortney.

19 afișări
Imaginea articolului SUA fac apel la militarii libieni să nu mai respecte ordinele colonelului Muammar Kadhafi

SUA fac apel la militarii libieni să nu mai respecte ordinele colonelului Muammar Kadhafi

"Cât timp aceste forţe vor viza populaţia libiană, ele vor fi atacate", a declarat el în cursul unei conferinţe de presă la Pentagon.

"Mesajul nostru este: nu ascultaţi ordinele regimului, nu atacaţi populaţia, încetaţi să mai luptaţi, rămâneţi acolo unde sunteţi, debarasaţi-vă de echipamentul vostru", a precizat viceamiralul.

Armata libiană şi-a continuat joi atacurile la Ajdabiya (160 de kilometri sud de Benghazi) şi Misrata (200 km de kilometri est de Tripoli), a adăugat el, explicând că forţele coaliţiei încearcă să distrugă în aceste zone structurile de comandament libiene, logistica şi depozitele lor de muniţii, "pentru a pune presiune pe trupele" din interiorul acestor oraşe.

"Dar noi nu vom ataca în interiorul" acestor oraşe, a precizat el.

În cursul ultimelor 24 de ore, forţele coaliţiei au lansat 12 rachete Tomahawk, în special împotriva sistemelor de apărare antiaeriană şi a unui loc unde se aflau rachete sol-sol Scud, şi au efectuat 130 de zboruri, dintre care jumătate au fost ale celorlalte ţări din coaliţie, a precizat ofiţerul american.

Peste 350 de aparate, dintre care puţin peste jumătate sunt americane, participă la operaţiuni, a mai spus el. Această cifră include avioanele de vânătoare, avioanele de alimentare, dar şi pe cele Awacs, avioane de bruiaj electronic şi de recunoaştere, potrivit viceamiralului.

Franţa, Marea Britanie, Italia, Belgia, Spania, Canada, Qatarul şi Danemarca participă alături de Statele Unite la operaţiunile aeriene.

Aproximativ 38 de nave, dintre care 12 americane, se află în largul coastelor libiene şi participă la operaţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici