SUA îl acuză pe Bashar al-Assad că este "inuman" şi "iraţional"

Diplomaţia americană l-a acuzat luni pe preşedintele sirian Bashar al-Assad că este un lider "inuman" şi "iraţional", în timp ce ONU estimează că 60.000 de persoane au fost ucie în Siria în cele 21 de luni de conflict.

257 afișări
Imaginea articolului SUA îl acuză pe Bashar al-Assad că este "inuman" şi "iraţional"

SUA îl acuză pe Bashar al-Assad că este "inuman" şi "iraţional" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu titlu personal, eu consider cu siguranţă ceea ce a făcut el drept o personificare a Răului", a răspuns purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, care a fost întrebată dacă Statele Unite consideră că preşedintele sirian reprezintă "Răul".

"Este dincolo de brutalitate. Ceea ce a făcut el poporului său este inuman", a insistat diplomatul american, considerând că Assad este "unul dintre actorii cei mai violenţi de pe scena internaţională din prezent".

"Nu cred că cineva vinovat de crime împotriva poporului său ar putea fi considerat raţional în sensul uman al termenului", a adăugat Nuland, potrivit unei ştiri.

Departamentul de Stat a calificat, duminică, soluţia politică expusă de Assad pentru ieşirea Siriei din război civil drept "ruptă de realitate", cerând încă o dată demisia şefului statului sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici