SUA îndeamnă autorităţile din Hong Kong să aibă o atitudine de "reţinere" faţă de protestatari

Preşedinţia Statelor Unite a îndemnat autorităţile din Hong Kong să aibă o atitudine de "reţinere" faţă de zecile de mii de manifestanţi care solicită prerogative politice suplimentare în fosta colonie britanică.

203 afișări
Imaginea articolului SUA îndeamnă autorităţile din Hong Kong să aibă o atitudine de "reţinere" faţă de protestatari

SUA îndeamnă autorităţile din Hong Kong să aibă o atitudine de "reţinere" faţă de protestatari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Administraţia Statelor Unite urmăreşte cu atenţie situaţia din Hong Kong", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Statele Unite le cer autorităţilor din Hong Kong să dea dovadă de reţinere; de asemenea, manifestanţii trebuie să se exprime în mod paşnic", a spus Earnest.

Mii de manifestanţi continuă să sfideze puterea luni, la Hong Kong, după o noapte de confruntări cu forţele de ordine, blocând centrul oraşului pentru a cere Beijingului mai multă libertate politică.

"Statele Unite susţin sufragiul universal în Hong Kong, în conformitate cu legea fundamentală, şi susţinem aspiraţiile poporului din Hong Kong. Am informat Beijingul în legătură cu poziţia noastră şi vom continua să facem acest lucru. Credem că o societate deschisă, cu un grad de autonomie sporit şi în care să fie respectate drepturile, este esenţială pentru stabilitatea şi prosperitatea în Hong Kong", a adăugat Earnest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici