SUA, „îngenuncheată” de problema imigraţiei. Blinken spune că provocările sunt „dincolo de orice a putut fi văzut până acum”

Secretarul de stat american Antony Blinken spune, într-un interviu pentru CNN, că problema imigraţiei de-a lungul graniţei de sud este „dincolo de orice a putut fi văzut până acum”.

8134 afișări
Imaginea articolului SUA, „îngenuncheată” de problema imigraţiei. Blinken spune că provocările sunt „dincolo de orice a putut fi văzut până acum”
Prin urmare, va fi un punct cheie pe agenda summitului cu liderii regionali, ce va avea loc în această săptămână în Los Angeles. 
 
„Ne confruntăm cu o provocare, ce, din multe motive, este dincolo de orice a fost văzut până acum, iar de aceea vom aborda problema în cadrul summitului (...) abordarea fiind una a responsabilităţii comune. Toţi cei afectaţi de migrare, fie că vorbim despre ţările de origine, de tranzit sau de destinaţie, vom discuta şi ne vom asupa o responsabilitate comună pentru a adresa situaţia într-un mod sigur, uman şi ordonat”, a declarat Blinken, conform CNN.
 
Secretarul de stat spune, totodată, că discută cu ţările din regiune pentru a găsi „acţiuni specifice” pentru a aborda problema şi a făcut referire la un document nou pe tema migraţiei, pe care SUA şi alte ţări o vor semna zilele acestea. 
 
Totuşi, important de notat este faptul că o serie de ţări care ar trebui să fie la masa discuţiilor - Mexic, El Salvador, Honduras şi Guatemala - boicotează summit-ul, punând administraţia Biden în dificultate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici