SUA le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern

Statele Unite le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern, care să servească poporul moldovean, în urma alegerilor legislative desfăşurate la 30 noiembrie, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

483 afișări
Imaginea articolului SUA le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern

SUA le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Statele Unite felicită poporul moldovean pentru alegerile parlamentare, un nou reper în dezvoltarea sa democratică. Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa a apreciat că desfăşurarea tehnică a scrutinului a fost conformă cu standardele şi normele internaţionale, precizează comunicatul Departamentului de Stat.

Împărtăşim preocuparea BIDDO faţă de decizia Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova de a exclude un partid din cursa electorală cu numai câteva zile înainte de alegeri, continuă comunicatul.

Statele Unite le solicită liderilor Republicii Moldova să acţioneze rapid pentru a forma un nou Guvern care să servească interesele poporului moldovean luptând împotriva corupţiei, promovând reformele care aduc beneficiile integrării europene şi găsind o soluţie comprehensivă şi paşnică pentru Transnistria, adaugă Departamentul de Stat.

Viitorul aparţine poporului moldovean şi aşteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu noul Guvern, conchide comunicatul.

Partidele proeuropene au câştigat scrutinul parlamentar din Republica Moldova, conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală (CEC) după numărarea a 98 la sută din voturi.

Potrivit CEC, pe primul loc se menţine Partidul Socialist (PSM), cu 20,95% din voturi. Partidul Liberal-Democrat a obţinut 19,75% din voturi, Partidul Comuniştilor (PCRM) - 17,83%, iar Partidul Democrat (PDM) - 15,94%. Partidul Liberal (PLM) a obţinut 9,45% din voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici