Administraţia SUA linişteşte Coreea de Nord: „Nu avem intenţii ostile, exerciţiile militare sunt de rutină şi cu scop defensiv”

  • Administraţia SUA semnalează că nu are intenţii ostile faţă de Coreea de Nord şi ar vrea reluarea dialogului.
  • Emisar SUA: "Statele Unite nu au intenţii ostile faţă de Coreea de Nord".
2566 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA linişteşte Coreea de Nord: „Nu avem intenţii ostile, exerciţiile militare sunt de rutină şi cu scop defensiv”

Administraţia SUA nu are intenţii ostile faţă de Coreea de Nord şi vrea reluarea dialogului

Administraţia Joseph Biden a semnalat, luni, că nu are intenţii ostile faţă de Coreea de Nord, exprimând disponibilitatea reluării negocierilor pe tema denuclearizării, informează agenţia Reuters.

Statele Unite nu au intenţii ostile faţă de Coreea de Nord", a declarat luni, în Coreea de Sud, emisarul american Sung Kim.

„Actualele exerciţii militare efectuate de SUA şi Coreea de Sud sunt de rutină şi au scop pur defensiv, pentru susţinerea securităţii ambelor ţări", a subliniat emisarul SUA pentru Coreea de Nord.

Sung Kim a discutat cu emisarul sud-coreean pentru Coreea de Nord, Noh Kyu-Duk, despre posibile activităţi umanitare destinate populaţiei nord-coreene, dar şi despre posibilitatea reluării negocierilor pe tema programului nuclear al regimului de la Phenian. "Am stabilit să colaborăm pentru reluarea dialogului cu Administraţia din Coreea de Nord cât mai curând", a subliniat Sung Kim.

Emisarul SUA s-a întâlnit şi cu ministrul sud-coreean de Externe, Chung Eui-Yong, şi urmează să discute cu Igor Morgulov, adjunct al ministrului rus de Externe, aflat şi el în vizită în Coreea de Sud.

Militari din SUA şi Coreea de Sud au iniţiat pe 16 august exerciţii comune care vor dura nouă zile. Regimul Kim Yong-Un a semnalat că este deschis diplomaţiei, dar a condamnat exerciţiile militare, pe care le consideră "acţiuni ostile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici