SUA: Peste 145.000 de persoane au semnat o petiţie pentru controlul circulaţiei armelor

Peste 145.000 de persoane au semnat în trei zile o petiţie pe site-ul de internet al Casei Albe solicitând preşedintelui Barack Obama să depună eforturi pentru a controla circulaţia armelor, în urma masacrului de la o şcoală primară din Connecticut.

119 afișări
Imaginea articolului SUA: Peste 145.000 de persoane au semnat o petiţie pentru controlul circulaţiei armelor

SUA: Peste 145.000 de persoane au semnat o petiţie pentru controlul circulaţiei armelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La secţiunea "We the People" a site-ului oficial al preşedinţiei americane, petiţia "Abordaţi imediat problema controlului armelor propunând un text de lege Congresului" strânsese până după-amiază (19:00, ora României) 144.029 de semnături, fiind cea mai populară de pe site.

Această petiţie a fost creată vineri, la scurt timp după moartea a 26 de persoane dintre care 20 de copii la o şcoală primară din oraşul Newtown. Aceasta a depăşit cu mult pragul de 25.000 de semnături necesare pentru a garanta măcar un "răspuns" din partea administraţiei, dacă nu şi o soluţie.

Aproximativ 29.000 de persoane - nu neapărat distincte - au semnat de asemenea o petiţie uşor diferită ca formulare care face apel însă la susţinerea unor "legi stricte" cu privire la arme. Puţin peste 14.000 de persoane susţin de asemenea "un control mai ferm" al armelor de foc, conform unei a treia petiţii.

Duminică la Newtown, în faţa familiilor victimelor, Obama a promis să depună eforturi pentru a împiedica "tragedii" ca cea de vineri, însă nu a intrat în detalii cu privire la o problemă care se anunţă a fi foarte dificilă pe plan politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici