SUA poziţionează un radar antibalistic mobil în Pacific

Statele Unite vor poziţiona în Oceanul Pacific un radar antibalistic mobil staţionat pe o platformă semiplutitoare, pentru a detecta eventuale rachete lansate de regimul stalinist de la Phenian, afirmă un oficial din cadrul Pentagonului.

989 afișări
Imaginea articolului SUA poziţionează un radar antibalistic mobil în Pacific

SUA poziţionează un radar antibalistic mobil în Pacific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Radarul, care operează în frecvenţa X, va fi montat pe o platformă semiplutitoare, SBX-1, şi va fi staţionat în largul coastelor Japoniei. Dispozitivul va putea depista şi urmări traiectoria oricărei rachete lansate de Coreea de Nord, potrivit CNN.

Marţi dimineaţă, Statele Unite au anunţat că vor trimite în apropierea coastelor Coreei de Sud un distrugător capabil să intercepteze rachete. Nava USS McCain, care tocmai a participat la manevre militare, a fost trimisă în sud-vestul Peninsulei Coreea, în loc să revină în portul de staţionare din Japonia.

Deciziile intervin pe fondul ameninţărilor proferate de Coreea de Nord care a evocat posibilitatea lansării unor atacuri nucleare preventive împotriva Statelor Unite.

Statele Unite şiu Coreea de Sud continuă exerciţiile militare comune în pofida ameninţărilor regimului stalinist de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici