SUA salută într-un raport "progrese importante" în lupta împotriva exploatării copiilor prin muncă

Statele Unite au salutat "progrese importante" înregistrate în zece state, în special din America Latină şi Asia, în lupta împotriva exploatării copiilor prin muncă, potrivit unui raport publicat luni.

87 afișări
Imaginea articolului SUA salută într-un raport "progrese importante" în lupta împotriva exploatării copiilor prin muncă

SUA salută într-un raport "progrese importante" în lupta împotriva exploatării copiilor prin muncă (Imagine: Shutterstock)

Aproximativ jumătate din cele 143 de state şi teritorii emergente, inspectate anul acesta de către Statele Unite, au înregistrat progrese "moderate" în lupta contra exploatării prin muncă a minorilor, apreciază Departamentul Muncii din Statele Unite, citat în acest raport anual.

Zece state au înregistrat "progrese importante", în special trei state din Asia de Sud-Est (Indonezia, Filipine şi Thailanda) şi cinci state din America Latină (Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador şi Peru).

"Mergem într-o direcţie bună, dar încă avem multe de făcut", a declarat secretarul american al Muncii, Thomas Perez, în cadrul prezentării celui de-al 12-lea raport anual.

Totodată, guvernele din Republica Democratică Congo, Eritreea şi Uzbekistan au fost criticate pentru că susţin exploatarea copiilor prin muncă.

Din totalul celor 168 de milioane de copii care lucrează în lume, 85 de milioane activează în condiţii periculoase, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii din cadrul ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici