SUA se confruntă cu ameninţări grave pe Internet

Statele Unite se confruntă cu ameninţări "grave şi importante" pe Internet, a afirmat duminică John Brennan, consilierul antiterorism al preşedintelui american Barack Obama, la mai puţin de o lună după ce Google a denunţat atacuri cibernetice provenind din China.

48 afișări
Imaginea articolului SUA se confruntă cu ameninţări grave pe Internet

SUA se confruntă cu ameninţări grave pe Internet, afirmă un consilier prezidenţial (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

"Ameninţările şi slăbiciunile din spaţiul cibernetic sunt grave şi importante", a declarat acest consilier prezidenţial la postul de televiziune NBC, precizând că un comitet de "cibersecuritate" a fost creat la Casa Albă.

"Este o provocare foarte complexă şi complicată, dar lucrăm în strânsă legătură cu sectorul privat", a explicat el.

"Abordăm această problemă din punctul de vedere al spionajului, fie că este comis de state, de piraţi sau de organizaţii teroriste", a adăugat Brennan.

"Încercăm să facem în aşa fel încât reţelele noastre, fie că aparţin Guvernului sau sectorului privat, să fie capabile să respingă tentativele de intruziune", a continuat consilierul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici