SUA se pregăteau pentru un război nuclear. Au fost declasificate documentele din anii '80

Administraţia Jimmy Carter avea planuri pentru un război nuclear, conform unor documente declasificate dezvăluite de curând.

487 afișări
Imaginea articolului SUA se pregăteau pentru un război nuclear. Au fost declasificate documentele din anii '80

SUA se pregăteau pentru un război nuclear. Au fost declasificate documentele din anii 80

Directiva prezidenţială 59, semnată de preşedintele Jimmy Carter pe 25 iulie 1980, este unul dintre cele mai controversate documente din domeniul politicii nucleare, informează Daily Mail.

Autorii documentului credeau că recurgerea la arme nucleare pentru învingerea trupelor convenţionale nu va conduce neapărat la distrugerea planetei.

Fragmente ale documentului fuseseră publicate la acea vreme, dar Arhiva pentru Securitatea Naţională a dezvăluit prima dată documentul în întregime.

Potrivit documentului PD-59, Statele Unite erau pregătite să poarte un război nuclear, iar Administraţia Jimmy Carter încerca să se doteze cu capacităţi nucleare care să asigure "un mare nivel de flexibilitate, supravieţuire şi performanţe corespunzătoare în faţa inamicului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici