SUA şi Coreea de Sud avertizează regimul nord-coreean să nu lanseze nicio rachetă

Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat, joi seară, că monitorizează cu atenţie situaţia din Coreea de Nord, care ar putea lansa vineri o rachetă intercontinentală, informează site-ul agenţiei Reuters.

2168 afișări
Imaginea articolului SUA şi Coreea de Sud avertizează regimul nord-coreean să nu lanseze nicio rachetă

SUA şi Coreea de Sud avertizează regimul nord-coreean să nu lanseze nicio rachetă

"Cerem din nou Coreei de Nord să evite acţiunile care ar putea genera tensiuni", a declarat Pooja Jhunjhunwala, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Conform serviciilor secrete americane, regimul de la Phenian pregăteşte lansarea unei rachete intercontinentale care ar putea ajunge pe teritoriul Statelor Unite.

Armata nord-coreeană a amplasat în estul ţării una sau două rachete balistice de tip Musudan, probabil pentru a pregăti lansarea în jurul datei de 15 aprilie, ziua de naştere a fondatorului ţării, informează agenţia Yonhap.

Potrivit experţilor, racheta lansată de regimul Kim Yong-Un ar putea atinge insulele Guam şi Shemya, situate în Oceanul Pacific şi care aparţin Statelor Unite.

Imagini filmate din satelit relevă că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte, probabil în cadrul unui test, lansarea unei rachete balistice de pe o platformă mobilă. Alţi oficiali americani se tem că Phenianul ar putea lansa rachete de tip Kn-08 sau Kn-14, care pot atinge teritoriul continental al Statelor Unite.

Pentagonul a semnalat că urmăreşte cu atenţie toate activităţile balistice nord-coreene.

De asemenea, Coreea de Sud a anunţat că monitorizează activităţile militare nord-coreene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici