Sud-coreeanul care l-a atacat pe ambasadorul SUA a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Un sud-coreean a fost condamnat la 12 ani de închisoare, pentru că l-a atacat cu un cuţit pe ambasadorul american în Coreea de Sud, Mark Lippert, în luna martie, fiind acuzat de tentativă de asasinare, informează site-ul agenţiei de presă AP.

68 afișări
Imaginea articolului Sud-coreeanul care l-a atacat pe ambasadorul SUA a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Sud-coreeanul care l-a atacat pe ambasadorul SUA a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Decizia a fost luată vineri de un tribunal din Seul. Potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului, Joon Young Maeng, bărbatul, pe numele de Kim Ki-jong, a fost condamnat pentru tentativă de omor, atac asupra unui convoi diplomatic străin şi obstrucţionare a legii.

Atât Kim Ki-jong, cât şi procuratura au la dispoziţie o săptămână pentru a face recurs în cazul sentinţei date de tribunal. Iniţial, procurorii au solicitat aplicarea unei pedepse de 15 ani.

Bărbatul l-a atacat cu un cuţit ambasadorul SUA în Coreea de Sud, Mark Lippert, în timpul unui mic-dejun din cadrul unui forum organizat în Seul în data de 5 martie, lăsându-i urme pe faţă şi pe braţe. În urma incidentului, Lippert a fost internat într-un spital din Seul timp de cinci zile.

Kim Ki-jong s-a descris ca fiind un activist împotriva Statelor Unite. El a declarat poliţiei sud-coreene că atacul său a reprezentat forma lui de protest faţă de exerciţiile militare comune anuale ale armatelor sud-coreene şi americane, însă nu a intenţionat să-l ucidă pe ambasador.

Poliţia sud-coreeană a precizat că bărbatul a încercat să omoare pe Lippert, tăindu-l de cel puţin două ori şi înjunghiindu-l în braţe, în timp ce ambasadorul încerca să se apere.

În timpul interogatoriului, Kim Ki-jong a afirmat că Coreea de Sud este o semicolonie a Statelor Unite, iar Coreea de Nord are un Guvern independent. La scurt timp după ce a fost arestat, el a strigat că exerciţiile americano-sud-coreene sunt un obstacol în calea reunificării coreene, a adăugat un poliţist citat de AP.

Manevrele militare dintre Coreea de Sud şi SUA sunt o sursă de tensiuni, Coreea de Nord calificându-le un exerciţiu pentru invazie.

Statele Unite, care au luptat alături de Coreea de Sud în războiul coreean din 1950-1953, au aproximativ 28.500 de militari staţionaţi în această ţară, pentru a preveni o eventuală agresiune din partea Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici