Sunday Times lipseşte de la chioşcurile de presă din Dubai, din cauza unei caricaturi "jignitoare"

Publicaţia săptămânală Sunday Times nu a fost distribuită duminică în Dubai din cauza unei caricaturi a suveranului emiratului, şeicul Mohammad ben Rashed al-Maktum, considerată "jignitoare" de autorităţi, a declarat un oficial din Emiratele Arabe Unite.

20 afișări
Imaginea articolului Sunday Times lipseşte de la chioşcurile de presă din Dubai, din cauza unei caricaturi "jignitoare"

:eicul Mohammad ben Rashed al-Maktum, subiectul caricaturii care a determinat interzicerea distribuirii cotidianului "Sunday Times" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunday Times nu a fost distribuit astăzi", a declarat un oficial din cadrul Consiliului Naţional pentru Media din Emiratele Arabe Unite. "Nu putem accepta o insultă personală, este contrar tradiţiilor noastre", a spus acesta.

El a precizat că această hotărâre nu înseamnă că publicaţia este "interzisă", subliniind că toate celelalte publicaţii internaţionale care au criticat dur Dubaiul, de la începutul crizei în legătură cu datoria Emiratelor, se află în circulaţie în mod liber.

Sub titlul "Visul Dubaiului se scufundă", Sunday Times a publicat pe o pagină dublă o caricatură a şeicului Mohammed, care se îneacă într-un ocean de datorii.

Arhitect al extraordinarei dezvoltări a acestui oraş-emirat de la Golf, care se confruntă, în prezent, cu dificultăţi în privinţa onorării datoriilor, suveranul Dubaiului este afectat de criza mondială, pe al cărei impact l-a relativizat mereu.

Şeicul Mohammad este, de asemenea, vicepreşedintele, premierul şi ministrul Apărării al federaţiei Emiratelor Arabe Unite, Dubaiul fiind una dintre cele şapte componente ale acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici