Surse ucrainene: zeci de cadavre, unele cu urme de tortură, descoperite în nord-estul Ucrainei

Autorităţile ucrainene anunţă că au fost descoperite numeroase cadavre, unele cu urme de tortură, după ce ruşii s-au retras din nord-estul Ucrainei.

710 afișări
Imaginea articolului Surse ucrainene: zeci de cadavre, unele cu urme de tortură, descoperite în nord-estul Ucrainei

Surse ucrainene: zeci de cadavre, unele cu urme de tortură, descoperite în nord-estul Ucrainei

Autorităţile ucrainene susţin că a fost descoperit un număr tot mai mare de cadavre în ultimele zile, de când forţele ruseşti au părăsit regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei.

„Sunt peste 100 de morţi printre civilii din regiunea Sumî. Din nefericire, acest număr creşte în fiecare zi… O mulţime de oameni au fost găsiţi morţi cu mâinile legate cu semne de tortură, împuşcaţi în cap", a declarat miercuri, în cadrul unui briefing, Dmytro Zhyvytskyi, şeful administraţiei militare regionale din Sumî, potrivit CNN.

Zhyvytskyi a mai afirmat că „există persoane care sunt ţinute captive şi zilnic se poartă negocieri pentru ca acestea să fie schimbate sau eliberate. O mulţime de oameni a căror soartă rămâne necunoscută până în prezent".

Sumî a înregistrat pagube uriaşe în primele zile ale invaziei ruseşti. Săptămâna aceasta, cabinetul ucrainean a alocat aproximativ 8 milioane de dolari regiunii Sumî pentru a începe repararea locuinţelor, drumurilor şi utilităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sumî,
cadavre,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici