Susan Rice renunţă să mai candideze la funcţia de secretar de Stat al SUA

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Susan Rice, a renunţat să mai candideze la funcţia de secretar de Stat, în timp ce eventuala sa nominalizare de către preşedintele Barack Obama a provocat o revoltă în rândul congresmenilor republicani, a anunţat joi Casa Albă.

174 afișări
Imaginea articolului Susan Rice renunţă să mai candideze la funcţia de secretar de Stat al SUA

Susan Rice renunţă să mai candideze la funcţia de secretar de Stat al SUA

Preşedintele Obama a declarat într-un comunicat că a luat act de această decizie dar denunţă atacurile "nedrepte" împotriva lui Rice, care va rămâne la conducerea reprezentaţei americane la Naţiunile Unite, a precizat el.

Obama a declarat că a vorbit joi cu Rice şi a "acceptat decizia acesteia de a nu mai fi candidat pentru funcţia de secretar de Stat". El a calificat-o drept un funcţionar de rang înalt "extraordinar de capabil, patriot şi pasionat".

"Sunt bucuros că Susan a acceptat să continue să fie ambasadoare la ONU şi o membră foarte importantă a Cabinetului meu şi a echipei mele de securitate naţională", a adăugat Obama.

Rice a fost ţinta criticilor acerbe ale congresmenilor republicani - ale cărot voturi ar fi fost necesare pentru aprobarea de către Senat a nominalizării sale - din cauza luării sale de poziţie în presă după atacul împotriva consulatului american la Benghazi, în Libia.

Aceştia suspectează că Rice şi Casa Albă că au încercat în mod deliberat să îi înşele pe americani cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale în privinţa caracterului terorist al acestui atac.

Obama a declarat că "regretă profund atacurile nedrepte şi incorecte la adresa lui Susan Rice din ultimele săptămâni". El a apreciat însă că decizia ei de a se retrage din cursa pentru funcţia de secretar de Stat, în locul lui Hillary Clinton, demonstrează "tăria ei de caracter".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici