Suspectele în cazul asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian, susţin că au crezut că participă la o farsă filmată

Cele două femei suspectate că l-ar fi asasinat pe Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului Coreei de Nord, au povestit în mod independent una de cealaltă că au crezut că participă la o farsă filmată, potrivit autorităţilor din Vietnam şi Indonezia.

7079 afișări
Imaginea articolului Suspectele în cazul asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian, susţin că au crezut că participă la o farsă filmată

Suspectele în cazul asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian, susţin că au crezut că participă la o farsă filmată

Doan Thi Huong a declarat oficialilor vietnamezi că a crezut că participă la o farsă filmată, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe de la Hanoi, relatează agenţia de ştiri Reuters.

"Starea ei de sănătate este stabilă. În cursul întâlnirii cu oficiali ambasadei, Doan Thi Huong a spus că s-a profitat de faptul că ea credea că participă la un farsă filmată", se afirmă în comunicatul Ministerului vietnamez de Externe, care astfel a confirmat în mod oficial faptul că aceasta are cetăţenie vitenameză.

Mai mult, indonezianca Siti Aishah, a doua suspectă în cazul asasinării fratelui vitreg al liderului Coreei de Nord, a povestit că a primit echivalentul a 90 de dolari pentru a lua parte la ceea ce ea credea că este o emisiune de televiziune, a declarat un diplomat indonezian, potrivit site-ului televiziunii France 24.

Siti Aisyah, care a fost arestată la scurt timp după asasinarea lui Kim Jong-Nam cu un agent neurotoxic letal, a mai povestit că a crezut că lichidul în chestiune era un fel de "ulei pentru bebeluşi", a declarat adjunctul ambasadorului indoenzian în Malaysia, Andreano Erwin.

Potrivit lui Erwin, Siti ar fi spus oficialilor indonezieni că nu o cunoaşte pe cealaltă suspectă arestată în acest caz.

Recent, şeful poliţiei din Malaysia a declarat că una dintre cele două femei suspectate că l-ar fi asasinat pe Kim Jong-Nam folosindu-se de agentul neurotoxic VX a suferit de asemenea efecte ale contaminării cu substanţa neurotoxică.

Totuşi, Erwin a declarat că Siti este sănătoasă.

Kim Jong-nam a murit după ce două femei au aplicat o substanţă toxică pe faţa acestuia în timp ce aştepta un avion spre Macao.

Poliţia din Malaysia a ordonat curăţarea aeroportului din Kuala Lumpur de orice urmă de subtanţe toxice, operaţiune care urmează să aibă loc duminică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici