Sute de funcţionari au protestat la Atena faţă de concedierile din sectorul public

Sute de funcţionari vizaţi de planul de restructurare a sectorului public adoptat de Guvernul grec au manifestat vineri la Atena, pe fondul discuţiilor între reprezentanţii creditorilor internaţionali şi oficialii eleni.

59 afișări
Imaginea articolului Sute de funcţionari au protestat la Atena faţă de concedierile din sectorul public

Sute de funcţionari au protestat la Atena faţă de concedierile din sectorul public (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grecia s-a angajat în faţa creditorilor - UE, BCE şi FMI, să facă aproximativ 11.500 de concedieri în 2014 în sectorul public, după alte 3.500 decise anul trecut, pentru reducerea cheltuielilor publice şi obţinerea celorlalte tranşe din împrumutul internaţional.

"Nu concedierilor", se putea citi pe pancartele manifestanţilor, care s-au adunat vineri dimineaţă în faţa Ministerului Reformei şi Administraţiei, înainte de a fi disperaţi de forţele de intervenţie, potrivit presei elene.

O reuniune era programată în cursul dimineţii la Ministerul de Finanţe între reprezentanţii creditorilor (UE, BCE şi FMI) şi miniştrii eleni de Finanţe şi pentru Reforma Administraţiei, Iannis Sturnaras şi Kiriakos Mitsotakis, potrivit unor surse oficiale.

Manifestaţiile sunt frecvente la Atena în timpul vizitelor reprezentanţilor din troica formată din Uniunea Europeană, Banca Central Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, care au criticat Guvernul elen pentru întârzierile în planul vizând restructurarea administraţiei publice şi a planului de mobilitate, în timp ce 20.000 de funcţionari au fost trimişi în şomaj parţial în ultimii ani, obiectivul fiind de 25.000 de persoane până la sfârşitul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici