Sute de manifestanţi belaruşi, reţinuţi în timpul protestelor de la Minsk

Sute de manifestanţi au fost reţinuţi, în noaptea de duminică spre luni, la Minsk, în timpul protestelor desfăşurate după încheierea alegerilor prezidenţiale.

15 afișări
Imaginea articolului Sute de manifestanţi belaruşi, reţinuţi în timpul protestelor de la Minsk

Sute de manifestanţi belaruşi, reţinuţi în timpul protestelor de la Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii forţelor de ordine, echipaţi cu căşti şi scuturi, au reţinut sute de simpatizanţi ai opoziţiei aflaţi în Piaţa Independenţei din Minsk, unde se află sediile Parlamentului, Guvernului şi Comisiei Electorale, situate într-o singură clădire.

Poliţiştii au intervenit în număr mare împotriva manifestanţilor care încercau să forţeze intrarea în cldăire, spărgând geamuri şi forţând uşile de acces.

Conform estimărilor AFP, zeci de mii de persoane protestează, în Piaţa Independenţei din Minsk, faţă de fraudarea alegerilor şi victoria previzibilă a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici