Sute de palestinieni au strigat victorie la îndemnul mişcării Hamas

Sute de palestinieni au coborât în stradă, joi, la Gaza, la îndemnul mişcării Hamas, pentru a revendica victoria în război şi a exalta rezistenţa în faţa armatei israeliene, a constatat un jurnalist al AFP.

299 afișări
Imaginea articolului Sute de palestinieni au strigat victorie la îndemnul mişcării Hamas

Sute de palestinieni au strigat victorie la îndemnul mişcării Hamas

"Am câştigat pe câmpul de bătălie şi, cu permisiunea Domnului, vom obţine victoria pe teren politic", a declarat deputatul Mushir al-Masri, unul dintre oratori.

"Rezistenţă, rezistenţă, rezistenţă", a scandat mulţimea.

Manifestanţii, majoritatea bărbaţi, au adus şi copii, care erau îmbrăcaţi în uniforme şi fluturau arme din plastic.

"Am venit aici să spun în faţa lumii că suntem alături de rezistenţă", a spus pentru AFP o manifestantă de aproximativ 20 de ani.

Casa sa din Gaza a fost distrusă într-un bombardament israelian, a spus ea. "Nu avem decât două opţiuni: demnitatea sau moartea. Am ales demnitatea", a precizat manifestanta.

Mişcarea Hamas proclama victoria în momentul în care palestinienii şi israelienii negociază prelungirea armistiţiului intrat în vigoare marţi, după aproape o lună de război.

Armistiţiul expiră vineri dimineaţă, la ora locală 08.00 (08.00, ora României).

Mişcarea Hamas a surprins, în timpul războiului, prin rezistenţa opusă armatei israeliene, apreciază experţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici