VIDEO Sute de participanţi la o manifestaţie anticorupţie la Paris, inspirată de protestele din România

Mai multe sute de persoane au participat la o manifestaţie anticorupţie organizată la Paris, dar şi în mai multe oraşe din Franţa, acţiune parţial inspirată de protestele din România, informează site-ul Euronews.

1361 afișări
Imaginea articolului VIDEO Sute de participanţi la o manifestaţie anticorupţie la Paris, inspirată de protestele din România

Sute de participanţi la o manifestaţie anticorupţie la Paris, inspirată de protestele din România (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Arhiva Foto)

O ţintă a manifestanţilor a fost şi campania prezidenţială marcată de numeroase scandaluri de ordin legal, iar multe sloganuri îl vizau pe candidatul de centru-dreapta, Francois Fillon, care este anchetat în legătură cu posturile fictive ocupate de soţia sa, Penelope Fillon.

"Vedem cum oamenii politici câştigă milioane, iar ne ne chinuim zilnic să ne câştigăm pâinea", a declarat Francois, un participant la manifestaţie. "Oamenii ar trebui să se trezească, ar trebui să facem ce au făcut în România".

 

 

 

 

 

 

Manifestaţiile de duminică au fost parţial inspirate de protestele anticorupţie din România, iar organizatorii spun că ambele popoare s-au săturat de clasa politică din statele lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici