VIDEO Peste 240 de persoane au fost arestate în urma protestelor violente din Olanda

  • Olanda e cuprinsă de proteste violente, împotriva restricţiilor antiepidemice.
  • Peste 240 de persoane au fost arestate luni, în urma ciocnirilor violente cu poliţia.
  • Autorităţile sunt îngrijorate de creşterea numărului de cazuri de COVID-19, din cauza noii varante a virusului.
733 afișări

Peste 240 de persoane au fost arestate în urma protestelor violente de duminică. Manifestanţii au jefuit magazine, au declanşat incendii şi s-au luptat cu poliţia în mai multe oraşe olandeze, scrie Reuters.

Oamenii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de ultimele restricţii anti COVID-19 impuse de autorităţi. Printre noile măsuri se numără şi un lockdown nocturn.

În centrul oraşului Amsterdam, poliţia a intervenit cu tunuri de apă, câini şi ofiţeri călare pentru a dispersa mulţimea scăpată de sub control. Aproape 200 de persoane au fost reţinute în capitala olandeză, iar alte 55 au fost arestate în Eindhoven, au declarat oamenii legii.

De altfel, au avut loc acţiuni ale poliţiei în cel puţin 10 oraşe. Imaginile arată o privelişte dezolantă, cu maşini în flăcări şi proprietăţi publice distruse.

Poliţia militară a venit în sprijinul colegilor lor din mai multe oraşe din sudul ţării, potrivit unei postări de pe pagina oficială de Twitter.

Premierul Olandei, Mark Rutte, condamnă vehement protestele violente faţă de restricţii. Acesta a catalogat atacurile demonstranţilor drept acte „criminale", în timp ce primarul oraşului Eindhoven, John Jorritsma, se teme de un "război civil" şi cere mobilizarea armatei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici